Mark

Mark Lucassen (Venray, 09-10-1986) Mark LucassenOp 7-jarige leeftijd begon Mark geïnspireerd door zijn muzikale ouders op klarinet. De eerste periode kreeg hij dan ook les van zijn ouders. Toen hij eenmaal klaargestoomd was voor het A-diploma ging hij lessen volgen op de muziekschool. Een paar jaar later startte hij ook met klassiek pianoles.

Na een heel aantal jaren les en het behalen van het HAFA D examen klarinet, was het tijd om iets anders te gaan doen. Mark was op zoek naar meer vrijheid, iets wat hij niet meer voldoende kon vinden in de klarinet. Rond zijn 15e jaar en inmiddels op de Havo begon hij saxofoon te spelen, eerst Alt maar later vooral Tenor. Na de middelbare school is Mark HBO Informatica gaan studeren in Eindhoven. Het laatste jaar van deze studie begon hij door een goede proefles bij Allard Buwalda te twijfelen of hij toch nog een conservatorium studie zou doen.

Uiteindelijk besloot hij om het roer om te gooien en de vooropleiding Saxofoon te volgen aan het Conservatorium in Enschede. De vooropleiding bood hem de gelegenheid om ook nog zijn ICT opleiding af te ronden in Eindhoven. Na het afstuderen deed hij toelating en werd toegelaten tot de voltijd opleiding Jazz Saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede.

In de 5 jaren studie bij Allard Buwalda heeft Mark niet stil gezeten. Zo heeft hij alle saxen leren bespelen en naast de klarinet ook dwarsfluit. De vele projecten die hij al tijdens zijn studie aanging zorgen er nu voor dat hij veel gevraagd word. Met name door zijn veelzijdigheid op het gebied van zowel pop als jazz en het bespelen van meerdere instrumenten.

 

 

Instrumenten

Instrumenten

Altsax: Selmer Reference 54

Tenorsax: Selmer Mark VI

Sopraansax: Yanagisawa S992

Baritonsax: Yanagisawa B901

Klarinet Bb: Buffet Crampon RC Greenline

Klarinet Eb: Noblet Artist

Basklarinet: Yamaha 211 II S

Dwarsfluit: Yamaha J40-2 (40 year edition)

Piccolo: Yamaha YPC-62

Ewi USB

 

Onderhoud: Sax & Zo Enschede

Comments are closed.