Saxofonist

Op de eerste plaats ben ik saxofonist en speel ik in allerlei formaties en bands. Als sessiemuzikant word ik ingehuurd om mee te spelen bij verschillende gelegenheden. Waaronder festivals, bedrijfsfeesten, bruiloften en in theater of tv-shows. Ook studio opnames komen geregeld voor, zowel in mijn thuis studio als op locatie. Daarbij maak ik uiteraard gebruik van de vele saxen en houtblaasinstumenten die ik speel.

Het spelen met muzikanten in verschillende bezettingen maakt het werk afwisselend. Op het laatste moment nog invallen bij een band? Graag! Direct vanaf de iPad de noten lezen of uit het hoofd en (deels) geïmproviseerd. Snel wisselen naar fluit, klarinet of een andere sax. Dat maakt het juist interessant!

Daarnaast geef ik voor de opleiding Docent Muziek en Muziek Therapie saxofoon jazz&pop aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. In mijn studio geef ik (improvisatie)les aan voornamelijk gevorderde leerlingen. Ook ben ik saxofoon docent bij Kaliber kunstenschool in Enschede en geef ik klarinet en saxofoon les bij Fundament in Losser.

Saxofonist, Rocknacht Hannover Duitsland
Mama Jo
Bandfoto

Naast de vele bands waar ik als saxofonist wordt ingehuurd om mee te doen. Speel ik op het moment vast in de volgende bezettingen. Mama Jo, een 3-mans bezetting (zang/toetsen, drums en sax). Lekker muziek maken met veel vrijheid, nummers in net een ander jasje. Altijd een feest om te doen! Met de Martijn Bakker Band maken we gave pop muziek. Lighthouse is een Duitse band waarmee we in Duitsland en Nederland bedrijfsfeesten en bruiloften spelen. Van Schlager tot dance, je kunt het zo gek niet bedenken.

Ook ben ik vaak te zien geweest in het theater. Shrek the musical begon als vaste show in het RAI theater in Amsterdam. Antwerpen was de volgende stop waarna er nog een tour door Nederland volgde. Daarna reisde ik door Nederland met de kleine blond dood en Robert Long.

Lees ook de biografie.