Bio

Mark Lucassen
Geboren in Venray, 09 oktober 1986.
Afgestudeerd Jazz & Pop saxofoon, ArtEZ Conservatorium Enschede.
Saxofoon, klarinet en dwarsfluit.

Mark groeide op in een muzikaal gezin in het Noord-Limburgse Venray. Hij startte al op 7-jarige leeftijd op klarinet. Met zijn klarinet doet hij veel ervaring op in de plaatselijke harmonie. In zijn tienerjaren begint hij interesse te tonen in de jazz muziek en komt er achter dat de saxofoon hem erg aanspreekt. Na het oppakken van de saxofoon speelde Mark binnen een paar maanden zijn eerste optreden op tenorsax in de Schouwburg van Venray.

Tijdens zijn studie ICT in Eindhoven speelt hij erg veel saxofoon maar komt uiteindelijk niet meer verder. Een proefles bij Allard Buwalda brengt daar verandering in. Hierdoor komt hij erachter dat hij erg graag verder wil in de muziek. Daarom besloot hij het afstuderen te combineren met de vooropleiding van het conservatorium. Na het afstuderen werd hij toegelaten tot de opleiding Jazz & Pop Saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Tijdens zijn conservatorium studie bij Allard Buwalda heeft hij alle saxen leren bespelen en naast klarinet ook dwarsfluit.

Tegenwoordig werkt Mark als professioneel muzikant door onder andere Nederland, Duitsland en België. Waarbij hij gebruikt maakt van zijn veelzijdigheid op verschillende instrumenten en in diverse stijlen. Naast de vele bands en projecten was Mark onder andere te horen in theaterproducties als: De Kleine Blonde Dood, Robert Long en Shrek de Musical.